A Ternai Kft (6635 Szegvár Ipari út 2.) „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” programra benyújtott, CSP-CSBM-23-0274 azonosító számon nyilvántartásba vett Családbarát munkahely fejlesztése című projektjét a Kulturális és Innovációs Minisztérium 2 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

 

A Ternai Kft. célja benyújtott pályázattal olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító munkahelyi családbarát programok szervezése és lebonyolítása, amelyek elősegítik a munka és magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A 2023.10.20-i támogatói döntés értelmében a Ternai Kft. a fenti cél megvalósítására 2 000 000 Ft,- összegű (az az Kettőmillió forint) vissza nem térítendő támogatást nyert, egyben a „Családbarát Munkahely 2023” cím viselésére is jogosulttá vált.

 

Támogató: Kulturális és Innovációs Minisztérium

Lebonyolító: Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő

Kedvezményezett: Ternai Kft

Projekt cél: ”Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása”

Támogatási összege: 2 000 000 Ft,-

Támogatási intenzitás: 100%

Saját forrás összeg: 0,- Ft,-

Projektazonosító száma: CSP-CSBM-23-0274

Projekt megvalósításának időtartama: 2023. június 1. -2024. június 30.

Pénzügyi teljesítés határideje: 2025. január 30.

 
 
 
A szentesi paprika oltalom alatt álló földrajzi jelzést (OFJ) kapott az Európai Bizottságtól. Az unió élemiszer-minőségjelző rendszerében - az oltalom alatt álló eredetmegjelölés (OEM, angolul: protected designations of origin, PDO) mellett - az oltalom alatt álló földrajzi jelzés (angolul: protected geographical indications, PGI) az egyik legfontosabb kategória.
A termékleírás szerinti hegyes erős, édes - töltenivaló, kápia, paradicsom - , illetve csípős ízű paprikafajtát a 19. század második felében a betelepedő bolgárkertészek kezdték termeszteni Délkelet-Magyarország szentesi kistérségében (Szegvár, Derekegyház, Fábiánsebestyén, Felgyő, Mindszent, Nagymágocs, Nagytőke és Szentes). A minőségi paprikatermesztéshez igen kedvezőek a térség hőmérsékleti- és fényviszonyai, a talajtani és vízrajzi adottságok.

Lap tetejére